miercuri, 15 februarie 2012

Vindecarea spontana a credintei - Gregg Braden




  
Buna, ma numesc Gregg Braden. Si as vrea sa va vorbesc despre noua mea carte,Vindecarea spontana a credintei, care spulbera paradigmele falsei limitari.
Lucrand la cartea Matricea Divina, lansata in 2007, am atins atatea subiecte acolo, incat fiecare dintre ele ar fi putut fi dezvoltate in cate o carte.
Si nu am vrut ca informatiile de acolo sa ramana "ingropate" intr-o nota de subsol, sau ca idei secundare in Marticea Divina.
Iar aceasta carte, Vindecarea spontana a credintei, reprezinta una dintre acele idei, dezvoltate.

Aproape peste tot in lume, scrierile vechi si traditiile ne spun ca exista o forta in interiorul fiecaruia dintre noi, ca am venit pe lume cu aceasta capacitate innascuta de a ne vindeca corpurile, de a influenta realitatea din jurul nostru, de a aduce pace in familiile noastre, in comunitatile in care traim si chiar intre natiunile noastre.

Asta pe de o parte, iar pe de alta parte, marele mister spiritual este cum gasim acea putere, cum o integram in viata noastra.
Ceea ce stim este ca un numar tot mai mare de oameni de stiinta ajunge la concluzia ca intregul Univers functioneaza intr-un mod foarte asemanator cu computerele.
Cu exceptia ca universul este considerat a fi constiinta pura, constiinta este limbajul care permite acestui univers sa functioneze in modul in care o face, si exact ca orice limbaj de programare al unui computer, care are un program ce-i permite sa efectueze operatii, constiinta noastra, "computerul universului", pare sa lucreze exact in acelasi mod.
Si este puterea gandului, puterea credintelor noastre, cea care efectiv reordoneaza lucrurile, cea care rearanjeaza atomii in molecule, din care este formata lumea noastra, pentru a crea conditii in viata noastra pentru romantism, pentru abundenta, pentru vindecare, pentru pace, succesul in cariera..
Oricat de diferite ar parea, toate acestea sunt legate intre ele prin acest limbaj, prin puterea interioara a credintei.

M-am pregatit ca om de stiinta, iar pregatirea mea cere sa aduci dovezi atunci cand ceva ce pare prea frumos sa fie adevarat este considerat real.
Personal, atunci cand aud ca doar prin schimbarea a ceea ce simtim, putem, cumva, nu doar sa schimbam ce se intampla in interiorul corpului nostru, ci efectiv sa reordonam atomii din care e facuta lumea noastra fizica,  spun ca as vrea sa cred asta si as vrea sa vad si dovezi.
S-au gasit aceste dovezi stiintifice, oamenii de stiinta stiu ce se petrece acolo, nu exista nicio indoiala asupra faptului ca interactionam cu lumea noastra fizica, intrebarea insa este cat de mult,  in ce masura se intampla asta?
Ceea ce stim este ca totul este energie, cu totii ati auzit asta, si eu am auzit asta, toata lumea stie asta de cativa ani.
Ceea ce abia incepem sa intelegem este ca inima noastra, inima umana este cea care creeaza campuri de energie, aceeasi energie care se gaseste in tot ce ne inconjoara.
Iar aceste campuri de energie create de inima noastra se extind mult dincolo de corpul nostru, in realitatea inconjuratoare.
Deci asa functioneaza, nu este o metafora si nici un vis al nostru, ci efectiv atunci cand schimbam modul in care simtim si modul in care gandim despre ce simtim si despre inima noastra, ceea ce facem de fapt, este sa schimbam campul electric si campul magnetic din jurul nostru, si sa rearanjam felul in care este ordonat universul nostru.
Acesta este secretul stramosilor, acesta este marele mister spiritual.

Yoghinii au trait in pesteri timp de secole, pentru a intelege asta.
Nu trebuie sa facem si noi la fel, nu este nevoie sa renuntam la ceea ce ne place si sa ne inchidem in manastiri sau pesteri, pentru a dobandi aceasta mare intelepciune in viata noastra.
Este foarte clar, simplu si usor de inteles, chiar si din punct de vedere stiintific. Prin multe povesti reale de viata, am aflat ca asta este cea mai buna modalitate de a constientiza aceasta putere in vietile noastre, pentru ca toti am avut asemenea experiente in trecut.
Poate abia acum incepem sa intelegem ce ne-a fost transmit prin vechile invataturi.

Universul functioneaza ca un computer gigantic de constiinta, iar daca credinta este programul care permite ca acest computer constient sa faca ceea ce face, sa creeze conditiile, situatiile si circumstantele care reprezinta lumea din jurul nostru, vindecarile din corpul nostru, abundenta din viata nostra si toate lucrurile care sunt importante pentru noi in viata de zi cu zi..

Daca asta este adevarat, atunci, ca la orice computer, daca stii codurile, cunosti si limitele, care este capacitatea reala.  Daca intelegem "codurile" credintelor umane, incepem sa realizam ca nu mai avem granite,  ca nu suntem limitati de legile fizicii, asa cum le cunoastem noi in prezent.
Putem transcende minciunile care sustin ca suntem mai sacri decat orice altceva din jurul nostru,
care spun ca timpul si spatiul sunt bariere in relatiile dintre noi si oamenii pe care ii iubim si de care suntem apropiati.

Putem transcende legile imbatranirii, putem transcende orice lege care ne spune ca suntem limitati
in vreun fel in lumea aceasta, si cand vom face asta, totul se va schimba!

Cand civilizatia noastra va incepe cu adevarat sa inteleaga cum functioneaza totul, ce descrie stiinta in limbaj modern, pe intelesul tuturor, si cum toate fuzioneaza cu cele mai pretuite traditii spirituale ale noastre, totul se schimba!
Pentru ca ni se spune ca nu suntem limitati de nimic altceva, in afara de credintele noastre! Falsele limitari induse prin credintelor noastre, prin conditionarile despre trecut, despre prieteni, despre familie sunt credinte din subconstient.

Cand incepem cu adevarat sa intelegem cum functioneaza acestea si ce efect au asupra vietii noastre, totul se schimba.

Si aici, fiecare dintre noi are posibilitatea sa inlature vechile paradigme ale falselor limitari. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu