vineri, 10 februarie 2012

Meditatia

Despre meditatie exista multe informatii pe internet, aici voi descrie cum vad eu meditatia,cum o simt si cum o practic.

Exista mai multe moduri de a medita: prin concentrare pe mantre, meditatie pe yantre, meditatia dinamica cea de la Osho, meditatie pe chakre, meditatii ghidate, pentru relaxare, constiinta inalta, meditatia Vipassana s.a.m.d.


Desi nu m-am nascut in Tibet, simt ca meditatia este o cale catre cunosterea sinelui. Este o cale spre cunoasterea mea interioara cat si cea exterioara, o cale catre iluminare.

Meditatile care le practic sunt pe expansiune si pe evolutie spirituala.

Uneori prin meditatie imi vin informatii despre viata mea, despre ceea ce a fost de la ultima meditatie, adica se aseaza toate. Uneori am amintiri din viata asta sau din alte vieti anterioare, vad aura celui cu care meditez (uneori), informatii despre cel cu care meditez din alte vieti si potentialul sau divin.

Meditatiile au mai multe beneficii: elimină agitaţia minţii şi tensiunile interioare. Ne ajuta sa avem o stare buna de sanatate, ne ajuta sa traim in prezent fara grijile din trecut sau viitor, linişte şi libertate mentală, optimism,  echilibrarea planului afectiv, integrarea in planul divin al creatiei, constiinta inalta legatura directa cu Creatorul. In meditatie aflati raspunsuri la intrebarile interioare,se creaza o stare inalta de pace interioara , o stare de expansiune a campurilor de constiinta. Are loc conectarea cu sinele superior si cu spiritul universului, deasemeni si echilibrarea chakrelor, uniunea celor doua aspecte existente in om -feminin si masculin, starea de toti suntem unul se instaureaza.

Inainte de a medita aleg o melodie care sa se repete (Deuter, Oliver Shanti, Klaus Schultze, Jean Michele Jarre, Jonathan Goldman, Karunesh, Kitaro, Kamal, Llewellyn, Ryan Farish, James Asher, Gandalf, Enigma, Craig Pruess, Chris Spheeris, Tangerime Dream, Tibetan incantation). Melodia care o alegeti este importanta si de acea v-o recomand pe cea fara cuvinte (cuvintele uneori ne duc in alte taramuri, in astral, care nu au nici o legatura cu meditatia). Apoi ma pun intr-o pozitie cat mai comoda cu spatele drept, de cele mai multe ori aleg pozitia semilotus( asa cum arata in poza de jos,  insa cu ochii deschisi).


Meditatia o practic cu ochii deschisi. deoarece cele cu ochii inchisi duc in astral in frecventa viselor. Meditez zilnic seara la ora 21, uneori si dimineata, in functie de cum se aseazalucrurile.

Uneori vor veni ganduri si e important sa le lasati sa treaca fara sa le dati o importanta foarte mare ci doar sa fiti in starea de Observator. Observati gandurile care le aveti. Nu va panicati cand observati ca aveti ganduri. Atunci cand simtiti ca gandurile pun stapanire pe voi si nu le puteti controla (observa) va recomand sa va observati respiratia(devine agitata atunci cand nu sunteti in armonie cu universul si relaxata atunci cand sunteti intr-o stare inalta de constiinta).
Meditez cu mainile impreunate (ex. poza de jos) sau  sprijinite pe picioare, cu mudre (anume pozitie a degetelor, ex. poza de sus) sau pur si simplu relaxate, in functie de starea mea interioara.



Timpul recomandat pentru practicarea meditaţiei este de minim 30 minute, de două ori pe zi (o puteti face si mai lunga). NU meditaţi când sunteţi foarte obosiţi sau epuizaţi ,trecand prin asemenea experiente am adormit sau nu am putut tine firul constientei. Uneori sunt utile meditatiile si atunci cand doriti o stare de constiinta inalta sau  cautati o revigorare.

Va recomand un articol despre meditatie, iluminare, kundalini : We are One

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu