Venus retrograda in Gemeni s-a hotarat sa vorbeasca cu tine, despre tine si durerile tale sentimentale.  In aceasta perioada Venus nu mai vorbeste si atrage alte persoane cu care sa relationeze, prin care sa te ajute sa te oglindesti si echilibrezi din punct de vedere afectiv, acum Venus vorbeste direct cu tine. Si vorba colegului Jean, e zarva mare acolo, ea iti spune cate si mai cate despre dezechilibrele tale, este ca un cantar care cantareste, cuantifica si apoi iti relateaza pe intelesul tau, dar daca tu o vei asculta sau nu, e treaba ta.
In general Venus isi propune sa aduca in echilibru principii opuse, ca yin – yang (feminin – masculin), sufletesc – fizic (inconstient – constient), sa armonizeze notiuni  bipolare (bun – rau, frumos – urat) sau schimburi valorice. In mers direct tranzitand semnul Gemenilor, Venus va tinde sa fie spontană, superficiala, deoarece  se simte relaxata (trigonocratie) in aceasta filozofie a Gemenilor. Va avea tendinta de a se comporta ca atare, parca s-ar fi dat o tura cu caruselul. Pe deoparte exprimandu-si deschis senzorialitatea, necesitatile practice, talentele si abilitatile artistice, care ne-ar multumi si ne-ar echilibra fata de ceilalti, pe de alta parte risipindu-si valorile, capacitatile artistice sau relaționarea cu ceilalți. Guralivitatea sentimentala putand sa se extinda pana la logoree sentimentală, senzorială. Dualitatea sentimentală va putea naste intr-o astfel de perioada, un extraordinar artist, orator, diplomat sau ideolog.
La intoarcerea cu spatele spre planul social (prin retrogradare), Venus retrograda in Gemeni, devine o adevarata comoara pentru orice sentiment ferecat in interiorul nostru. La fel de nelinistita si relaxata fiind, ca si in mersul direct, doar diferind manifestarea sa, va face tot posibilul sa-ti arate ce dezechilibre interioare porti in tine. Cu putina imaginatie o putem compara pe Venus in mers direct cu activitatea sa ca guvernator natural a-l Balantei, iar in mers retrograd, a-l Taurului, deoarece ea comunica cu mediul exterior prin strategia Balantei, iar cu mediul interior prin strategia Taurului. De aceea putem spune ca Venus retrograda in Gemeni , se poate exprima deschis noua insine, punand cum s-ar spune degetul pe rana si aratandu-ne cum si care sunt acele abilitati, talente, valori interioare care puse in miscare, exprimate relaxat, pot sa ne creasca calitatea interioara a lui EU AM.
de Cosmina Duba