joi, 29 martie 2012

Capcana lui “incerc”

“Incerc” este unul din cele mai puternice cuvinte virus. Ce sunt aceste cuvinte virus? Sunt acele cuvinte care iti saboteaza inconstient dorintele si visele, asta foarte transant spus. Stim foarte bine cat de importante sunt cuvintele pe care le folosim pentru ca ele ne creeaza acele intentii si in felul acesta reusim sau nu sa realizam ce ne propunem. Evident ca sunt si alti factori care duc la implinirea dorintelor, insa cuvintele, care sunt afirmatii puternice, ne propulseaza sau ne impiedica.
Haideti sa vedem ce ne transmite cuvantul “incerc”. In primul rand neincredere si presupune esecul. Cum iti spui: “Eu incerc… apoi daca nu iese… macar stiu ca am incercat… da… am constiinta impacata.”

In cerc

De cate ori ai ajuns la o intalnire cand ai spus: “incerc sa ajung”? Iti spui: “Pai oricum nu mi-am asumat sa ajung, asta e.” E interesant cate facem ca sa fim asa-zis “impacati. Incerc… daca e sa impartim cuvantul inseamna “in cerc”. Adica ne invartim in cerc. Atragem aceleasi situatii, repetam aceleasi patternuri pentru ca e usor sa ramai in zona de confort, zona hranita de aceasta asa-zisa constiinta impacata.

Cum actioneaza folosirea acestui cuvant in viata ta

Sa zicem ca ai sansa sa intri intr-o relatie, ai sansa sa ai un job nou, si intentia pe care tu o emiti este: “pai incerc… ca macar stiu ca am incercat.”
Ei… tot ce se va intampla in relatia respectiva sau la jobul respectiv este ca ti se vor da cat mai multe situatii in care sa demonstrezi ca incerci. Tu NU esti prezent, nu dai vreo sansa reala acelei relatii, acelui job, pentru ca din start exista neincredere si este totul sortit esecului. Nu putem emite in univers dorinte confuze pentru ca tot ce vom primi va fi mai multa confuzie. Vrem incercari, vrem sa demonstram, asta este si ceea ce vom primi.
Daca pe parcurs nu vei decide sa fii prezent si sa iti spui: sunt in aceasta relatie, sunt in acest job si vreau sa vad tot ce imi poate oferi, tot ce se va intampla va fi sa te tot invarti in cerc. Hmm… parca vad acum cum se lumineaza fetele voastre. :)
Asadar scoate-ti din vocabular “incerc”, iar cand incepi ceva decide daca vrei sau nu sa fii acolo, dar fii prezent in acea situatie pentru ca altfel nu vei evolua. Cand vei decide CLAR SI ASUMAT, vraja se va rupe si daca e, sa zicem, relatia potrivita pentru tine va evolua, daca e jobul potrivit pentru tine lucrurile se vor aranja armonios iar daca nu, totul va lua o alta directie. Asa cum e viata cand lectiile trebuie invatate pentru a evolua. Inspaimantator, nu?
Evalueaza-ti ACUM toate situatiile in care ti-ai spus “incerc” si vezi unde te-au condus. Impartaseste cu noi pentru a invata impreuna din aceste aspecte care par banale dar care ajung sa ne saboteze fericirea.
Fi prezent in viata ta, e a TA si inceteaza sa mai incerci. In viata nu avem parte de repetitii, tot ce traim se traieste live.

Capcana lui “incerc”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu